Unge med nedsatt funksjonsevne har dårligere livskvalitet

Unge funksjonshemmede har langt lavere livskvalitet sammenliknet med jevnaldrende i befolkningen. Bare 40 prosent av unge funksjonshemmede er stort sett fornøyde med livet og synes det de driver med er meningsfylt. Det er halvparten av tallet for resten av befolkningen, viser ny statistikk fra SSB.
11. desember 2017

SSB nå lagt fram ny statistikk på området på oppdrag fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir). Her framgår det blant annet at nesten dobbelt så mange unge med nedsatt funksjonsevne i liten grad har deltatt i sosiale aktiviteter den siste uka, som blant unge generelt.

Det framgår også av tallene at bare 51 prosent av unge funksjonshemmede er sysselsatt.

Kilde: SSB

Flere nyheter
 • Ørsta IL starter opp med el-innebandy
  05. februar 2019
  Har du lyst til å prøve el-innebandy? Da er det nye tilbudet i Ørsta noe for deg!
 • Har du et funksjonshemmet barnebarn? Bli med på besteforeldresamling!
  29. januar 2019

  Habilitering for barn og unge inviterer til besteforeldre-samling. Invitasjonen går til dei som har barnebarn med nedsett funksjonsevne og som har tilbod frå habiliteringstenesta.

  Vi ønskjer at besteforeldre får ein arena der dei kan treffe andre besteforeldre som er i ein liknande situasjon.

 • LARS Aktiv Vinter
  21. januar 2019
  LARS Aktiv Vinter i Ålesund har hovedfokus på aktivitet, men også på litt faglig påfyll.
 • Vinterleikane
  08. januar 2019
  Velkomen til ulike aktivitetar(snøskuter med kjelke, leik og dans, ulike postar) og utprøving av utstyr for vinteraktivitetar (sjå eigen invitasjon frå NAV og Norges Skiforbund). Ta med langrennski og/eller slalomski, om du vil. Vi disponerer løype og trekk heile dagen.
 • Velmenende, men svak likestillingsstrategi
  02. januar 2019
  19. desember 2018 presenterte likestillingsminister Linda Hofstad Helleland regjeringens strategi for likestilling av funksjonshemmede. - En slik strategi trengs, men denne er altfor lite offensiv, mener NHF-leder Arne Lein.
 • Kurs for par som har barn med nedsatt funksjonsevne
  20. november 2018
  Familievernkontoret i Trondheim - Region Midt, inviterer til helgesamling for par med barn som har nedsatt funksonsevne.

  Kursene er åpne forf foreldre til barn med ulike diagnoser og former for nedsatt funksjonsevne, kronisk og/eller alvorlig sykdom.

  Det er plass til 10 par på hvert kurs.
Flere artikler