Vil oppheve 67-års grensen for BPA

Sylvi Listhaug har foreslått at personer med BPA skal få beholde ordningen etter fylte 67 år. - Et skritt i riktig retning, sier forbundsleder Tove Linnea Brandvik.
12. august 2019

Forslaget om utvidelse av BPA for personer over 67 år som allerede har fått innvilget ordningen, sendes nå på høring. 
Les mer på regjeringens nettsider.

Forbundsleder Tove Linnea Branvik kaller forslaget for et skritt i riktig retning. - Men det er også viktig å ta andre grep mens vi venter på utredningen som regjeringen har varslet, understreker hun.

Hun er bekymret for tiden det tar, og at kommunene, mens de venter på den offentlige utredningen, lar være å gjøre det som skal til for å sikre at BPA-tilbudet er i tråd med intensjonen i loven.

Tove Linnea Brandvik

Tove Linnea Brandvik. Foto: Ivar Kvistum/Handikapnytt

Regjeringen har ved flere anledninger, ikke minst gjennom Granavolden-plattformen, satt fokus på likeverd og BPA som likestillingsverktøy som skal bidra til at alle skal kunne delta i samfunnet - fylle dagene med meningsfylt innhold og delta i små og store fellesskap, aktiviteter og fritidstilbud. Regjeringen vil også nedsette et utvalg som skal lage en offentlig utredning (NOU) om BPA.

Norges Handikapforbund er opptatt av at opphevingen av 67 års-grensen ikke blir det eneste regjeringen gjør før utredningen er ferdig.

Sammen med flere andre organisasjoner, har vi sendt et brev til kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande og eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug, der vi foreslår flere tiltak.

Klikk her for å lese brevet og se hvilke tiltak vi har foreslått.

Flere nyheter
 • NHF satser som aldri før - Bli med på Arendalsuka!
  12. august 2019
  Befinner du deg i nærheten av Arendal denne uka? Stikk innom NHF på Arendalsuka da vel!
 • Vil oppheve 67-års grensen for BPA
  12. august 2019
  Sylvi Listhaug har foreslått at personer med BPA skal få beholde ordningen etter fylte 67 år. - Et skritt i riktig retning, sier forbundsleder Tove Linnea Brandvik.
 • Stem på en skole for alle
  12. august 2019
  Mange barn med funksjonsnedsettelser får ikke gå på nærskolen og blir stengt ute fra den utdannelsen de burde få. En viktig årsak er måten norske skolebygg er bygd på.
 • Stem på frihet og selvstendighet
  12. august 2019
  Når det er hvilken kommune du bor i som avgjør om du får leve et fritt og selvstendig liv, forstår alle at noe er riv ruskende galt.
 • Lyst på campingtur i sommer?
  27. mai 2019

  Med god hjelp fra våre medlemmer, er vi nå i gang med å lage en oversikt over hytter og campingplasser som er tilrettelagt for rullestolbrukere i regionen vår.

  Listen blir oppdatert etter hvert som nye tips kommer inn.

 • Lyst til å bli med på Søskenleir?
  20. mai 2019
  Seksjon for habilitering av barn og ungdom inviterer til søskenleir for deg mellom 10 og 16 år som har en bror eller søster med nedsatt funksjonsevne.
Flere artikler